Način pripreme
Voda se sipa u malu posudu.
Dodaje se šećer i meša se veoma dobro, da se šećer istopi.
Kvasac se namrvi u vodu, promeša se i ostavlja se da naraste.
Brašno od spelte se proseje u posudu u kojoj će se mesiti.
U sredini se pravi udubljenje u koje se sipa narastli kvasac i maslinovo ulje.
Zamesi se meko testo.
Testo se podeli na 16 delova, pri čemu se svaki oblikuje u lopticu.
Loptice se poređaju na dasku preko papira za pečenj. Ostavljaju se da narastu 30 minuta.
Od svake loptice se preko brašna razvija ravna lepinja veličine 20 cm, koja se sravlja u posudu za pečenje na papir za pečenje.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni 10 minuta na 200 stepeni.
Nakon što se ispeku, izvade se sa papira, stavljaju u ppsudu i pokrivaju krpom, da bi omkešale arapske lepinje od spelte.