Crne arapske lepinje

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8623
3
07/07/2019
"A da li ste vi probali zdraviju varijantu arapskih lepinja - sa tipskim brašnom"
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano521
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tipsko brašno - 400 g
  • voda - 200 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • kvasac - 8 g, (suv)
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje i u sredini se oformi udubljenje. Sipaju se soda, šećer, kvasac i maslinovo ulje.

Postepeno se dodaje voda i zamesi se glatko elastično testo. Ostavlja se na toplom da raste.

Gotovo testo se premesi na brašnom posutoj radnoj površini i podeli se na lopte.

Lopte se razvijaju na tanke lepinje. Pokrivaju se i čeka se da narastu. Peku se na zagrejanom saču ili tiganju.

Gotove lepinje se posipaju vodom i uvijaju se u krpu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar