Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileće jelo sa sosom od paradajza

Pileće jelo sa sosom od paradajza

Tsveti HadjipetkovaTsveti Hadjipetkova
Šegrt
26101574
Pileće jelo sa sosom od paradajza
Fotografije: Tsveti Hadjipetkova
1 / 5
14/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Pileće meso sa paradajz sosom - ukusno jelo za koje se apetit uvek probudi"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - za 5 porcija (bataci, belo meso)
  • za sos
  • luk - 1 glavica, isečena na sitno
  • beli luk - 3 - 4 čena, isečena na sitno
  • paradajz - 400 g, isečen na sitno (svež ili iz konzerve)
  • brašno - 3 kašike, izvršite
  • aleva paprika - 1 kašika, ravna
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 3 - 4 komada (po želji)
  • ulje - 120 g
  • so - po ukusu
  • peršun - nekoliko strukova, isečen na sitno
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso se kuva sa solju po ukusu.

Sos se sprema, tako što se zaprže luk i beli luk u ulju. Dodaje se paradaju, koji se takođe prži oko 5-6 minuta.

Stavlja se brašno i malo nakon toga aleva paprika. Sipa se bujon, u kome se kuvalo pileće meso, do željene gustine sosa i ostavlja se da vri 45 minuta na slaboj vatri (treći stepen od 6).

Jelo se soli po ukusu i stavljaju se lovorovi listovi i pimetn.

Ako se pri kuvanju sos previše zgusne može da se doda još bujona.

Nakon 45 minuta u sos se dodaje skuvano pile i pileće jelo se ostavlja da vri još 15 minuta.

Nakon sklanjanja sa vatre pileće jelo sa paradajz sosom se posipa isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: