Svinjetina sa kiselim kupusom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
24/09/2017
"Klasika u kuhinji - ne možete da ne probate našu svinjetinu sa kupusom "
Priprema25 min.
Kuvanje220 min.
Ukupno245 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 007
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 2 kg vrata ili grudi
  • kiseli kupus - 3 kg
  • ulje - 300 ml
  • paprike - 2 - 3 komada, suve
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 20 zrna
  • aleva paprika - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na krupne parčiće, a kiseli kupus iseckajte na krupno. Sipajte 100 ml ulja na dno glinene posude.

Odozgo stavite 1 sloj kupusa. Pospite izmrvljenim suvim paprikama. Dodajte nekoliko zrna bibera, alevu papriku i parčiće namrvljenog lovorovog lista. Odozgo stavite sloj mesa. Sastojci se ređaju dok se ne potroše, dok poslednji sloj treba da bude od kiselog kupusa.

Napunite posudu vrelom vodom do nivoa sastojaka, poklopite. Stavite đuvečaru u hladnu rernu. Dinstajte jelo bar 3 sata na 140-150 stepeni. Otklopite poklopac i zapecite još 30 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar