Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa leblebijama i kiselim kupusom

Svinjetina sa leblebijama i kiselim kupusom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Svinjetina sa leblebijama i kiselim kupusom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Jede vam se nešto tradicionalno, ali neobično, a ovako nešto odavno nismo probali, baš kao ova svinjetina sa leblebijama i kiselim kupusom"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 250 g, skuvane
  • kiseli kupus - 1 komad, srednja glavica
  • praziluk - 1 struk
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • svinjsko meso - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Potpoite leblebije na jendu noć. Operite, sipajte čistu vodu i skuvajte. Isecite meso na zalogaje i ispržite u uugrejanom ulju.

Dodajte iseckan praziluk, nakon nekoliko minuta dodajte kiseli kupus. Lepo promešajte, sipajte oko 1 šolju vode i ostavite da se dinsta, periodično mešajte.

Nakraju dodajte začine i leblebije. Lepo promešajte i sipajte smesu u pleh. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: