Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Svinjetina sa kiselim kupusom i pavlakom

Svinjetina sa kiselim kupusom i pavlakom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Svinjetina sa kiselim kupusom i pavlakom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
10/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Magija u kuhinji - sakupite ova tri naizgled jednostavna sastojka i pripremite jelo božanstvenog ukusa"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 700 - 800 g
  • kiseli kupus - 1 kg
  • pavlaka - 300 ml
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • biber
  • kari
  • čubar
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte meso isečeno na kockice. Dodajte začine i ostavite meso na 1 sat u frižideru.

Skuvajte kiseli kupus dok ne omekša. U tiganju ugrejte ulje i pržite meso dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite ga u posudu i pokrijte.

U istom tiganju propržite sitno iseckan luk. Dodajte beli luk i alevu papriku (pazite da ne zagori). U odgovarajući pleh sipajte kuvani kupus. Dodajte luk i meso.

Lepo promešajte da se dobro pomeša. Stavite pleh u rernu na 200 stepeni, sipajte malo vode i kuvajte oko 35 minuta.

U posudu sipajte pavlaku i u njoj rastvorite brašno. Sipajte smesu u pleh, promešajte i vratite u rernu na još 5-6 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: