Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći medaljoni sa zeljem i pirinčem

Pileći medaljoni sa zeljem i pirinčem

Pileći medaljoni sa zeljem i pirinčem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Neobično jelo sa piletinom koje će nahraniti sve u kući"

Potrebni sastojci

  • pileći medaljoni - 500 g
  • ulje - 4 supene kašike
  • zelje - 2 vezice
  • pirinač - 4 supene kašike
  • mladi beli luk - 1 struk
  • aleva paprika - 1 supena kašika, ravna
  • divlja nana - sveža
  • peršun
  • so - po ukusu
  • luk - 1 mala glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Blanširajte zelje očišečno od žilica kratko u vreloj vodi dok ne promeni svoju boju.

Ocedite i sitno iseckajte. Sitno iseckajte luk, beli luk i u zagrejanom ulju kratko propržite.

Dodajte pileće medaljone, sipajte malo vode i dinstajte.

Dodajte iseckano zelje, pirinač, izmešajte i pospite alevom paprikom.

Sipajte vruću vodu da pokriva sastojke i malo iznad njih.

Začinite solju i prstohvatom crnog bibera.

Kuvajte jelo sa piletinom dok ne bude gotovo, po potrebi dospite još vode dok se pirinač ne skuva.

Na kraju dodajte iseckane začine i poslužite sa mladim belim lukom.

Neobično prolećno jelo sa ovim pilećim medaljonima sa zeljem i pirinčem - prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: