Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Šnicle»Krhki teleći medaljoni sa pirinčem i povrćem

Krhki teleći medaljoni sa pirinčem i povrćem

ZoriZori
Guru
7272345k206
Krhki teleći medaljoni sa pirinčem i povrćem
Fotografije: Zori
1 / 5
23/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Meso, koje se topi ustima i aromatični garnirung - upravo smo opisali savršeno jelo"

Potrebni sastojci

  • teleći medaljoni - 600 g
  • kiseli krastavčići - sok od 1/2 tegle kiselih krastavčića
  • pirinač - 1 šolja, dugog zrna
  • bujon od pečuraka - 3 šolje
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 3 kašike
  • šaragrepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 100 g
  • boranija - 100 g (zamrznuta)
  • prokelj - 250 g (zamrznut)
  • beli luk - 2 čena
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • peršun - za posipanje i dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Veče ranije operite teleće medaljone i prelijte ih sokom od pola tegle kiselih krastavčiće, pokrijte posudu i ostavite u frižideru tokom noći.

Sledećeg dana sipajte preostalu u posudi marinadu, ocedite medaljone i pospite ih biberom, belim lukom u prahu i solju, pospite malo ulja i ostavite bar 30 minuta.

Za to vreme operite i pripremite povrće - šargarepa i luk se oljušte i iseku na kocke, pečurke se operu i iseku, boranija, ako je mnogo dugačka, iseče se na manje parčiće.

Beli luk i peršun se iseku na sitno i odvojimo ih za skroz na kraju. Pirinač se opere i ocedi od vode.

U tiganj sa nelepljivim dnom se sipa malo ulja i deo masalca i zaprže se medaljoni. Nakon što dobiju prijatnu preplanulost (od 6 do 8 minuta maksimum), okreću se i s druge strane na kratko.

Izvade se iz tiganja i u istu masnoću se dodaje prokelj, dinsta se pod poklopcem nekoliko minuta i vadi se.

Nakon toga se u masnoći koja se izdvojila zaprži luk i ostatak maslaca.

Postepeno se dodaje i ostalo povrće - šargarepa, pečurke i boranija pod poklopac, otvara se i meša s vremena na vreme da se izdinstaju ravnomerno.

Na kraju se dodaje pirinač, meša se nekoliko puta dok ne upije sokove i preliva se sa dve šolje vrućeg bujona od pečuraka.

Nekoliko minuta pre nego što sklonite pirinač sa ringle dodajte usitnjen beli luk i peršun i začinite solju i biberom po ukusu.

Servirajte teleće medaljone garnirane sa pirinčem sa povrćem i prokeljom izdinstanim u maslacu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: