Torta Ruska salata

Marina ManojlovićMarina Manojlović
Početnik
101026
Torta Ruska salata
Fotografije: Marina Manojlović
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
40
"Torta koja će osvojiti ovacije i od najprobirljivijih gostiju"

Potrebni sastojci

  • Kora
  • jaje - 18 komada
  • šećer - 27 kašika
  • brašno - 18 kašika
  • mleveni orah
  • orasi - 9 kašika, mleveni
  • Fil
  • mleko - 1 l
  • puding od vanile - 4 kesice
  • margarin - 250 g
  • šećer u prahu - 250 g
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • orasi - 100 g
  • suvo grožđe - 100 g
  • žele bombone - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kora

Umutiti 6 jaja sa 9 kašika šećera.

6 kašika brašna i 3 kašike mlevenih oraha izmešati, pa dodati u umućena jaja.

Lagano izmešati, sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći. Ovako peći tri kore na 180 stepeni oko 20 minuta.

Fil

Staviti mleko da se kuva, malo odvojiti da se umuti puding i vanilin šećer. Kada mleko provri, dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne uz stalno mešanje.

Kada se skuva presuti u plastičnu posudu, pokriti streč folijom i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa 250 g šećera u prahu.

Ohlađen fil izmiksirati, pa postepeno dodavati umućen margarin. Sve sjediniti i odvojiti malo fila da se torta premaže, zatim dodati 100 g seckanih oraha, 100 g suvog grožđa i 150 g žele bombona.

Na tacnu staviti prvu koru, namazati fil, pa drugu koru, fil, treću koru. Kada se sve poređa tortu premazati samo filom koji je odvojen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: