Ruska salata u kornetima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Ruska salata u kornetima
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
10/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
"Postoji niz interesantih načina na koji možete da servirate vašu salatu, ali ova ideja za rusku salatu u kornetima je zaista genijalna"

Potrebni sastojci

  • za salatu
  • krompir - 350 g
  • šargarepa - 100 g
  • celer - 90 g
  • grašak - 90 g, sterilisan
  • šunka - 104 g, pasterizovana
  • jaja - 2 komada
  • majonez - 270 g
  • vinska kiselina - 7 ml
  • so - 5 g
  • za kornete
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • ulje - 50 ml
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 300 - 350 g
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite domaću rusku salatu kuvajući povrće i jaja odvojeno. Oljuštite i isecite na male kocke. Stavite u posudu sa poklopcem.

Dodajte grašak, šunku, majonez, so i sirće. Promešajte dobro i ostavite u frižideru na nekoliko sati.

Ugasite sodu u kiselom mleku. Stavite ga u posudu zajedno sa ostalim sastojcima za kornete. Zamesite meko testo. Razvijte u pravougaoni list. Isecite na trake.

Uvijte ih preko kalupa preklapajući blago jedan kraj. Poređajte ih u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje, na rastojanju.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok se ne zarumeni. Izvadite, ostavite da se ohlade i odstranite kalupe.

Napunite kornete ruskom salatom, poređajte u tanjire i servirajte odmah.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: