Način pripreme
Slano pecivo od parenog testa od spelte, koje će vam postati omiljeno!
Pomešajte sveže mleko i vodu u maloj šerpi. Dodajte maslac, so i prstohvat bibera. Stavite na ringlu i sačekajte da smesa provri.
U kipuću tečnost dodajte brašno odjednom i mešajte špatulom, dok se ne formira testo i ne počne da se odvaja od zidova posude.
Nakon toga ostavite testo da se blago ohladi, mešajući ga.
Počnite da dodajete jaja, jedno po jedno, muteći mikserom.
Na kraju dodajte narendan parmezan i kačkavalj, isečen na sitne kocke uz pareno testo.
Pokrijte posudu papirom za pečenje.
Kašikom za sladoled oblikujte slano pecivo.
Pospite suvim začinima i stavite da se peku u rerni zagrejanoj na 190 stepeni 22-25 minuta.
Nakon toga otvorite blago vrata od rerne i ostavite slano pecivo sa parmezanom unutra još 10 minuta.