Način pripreme
Svež kvasac rastvoriti u mlakom mleku uz dodatak šećera i jedne kašike brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.
U odgovarajuću posudu usuti brašno, dodati nadošli kvasac, so, ulje, mlaku vodu, umešati belanca i zamesiti mekše testo. Ostaviti da odstoji sat vremena prekriveno providnom prianjajućom folijom.
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na dva dela formirajući jufke.
Jufke razviti oklagijom tako da se dobije oblik pravougaonika.
Premazati ih otopljenim maslacem, pa preklapati sledećim redom: prvo preklopiti donju stranu testa do pola, zatim gornju stranu testa prebaciti preko donje, a nakon toga preklopiti levu, pa desnu stranu testa, koja se preklapa tako da preklopi levu stranu testa.
Tanjir premazati uljem, staviti pripremljena testa, prekriti prijanajućom providnom folijom i ostaviti petnaest minuta da odstoje u frižideru.
Oba testa razviti oklagijom u oblik pravougaonika, premazati kiselom pavlakom, urolati i iseći ih na po dvanaest rolnica. Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene rolnice. Ostaviti ih da odstoje pola sata prekrivene providnom prianjajućom folijom.
Mleko, ulje i žumance staviti u odgovarajuću posudu, razmutiti ih viljuškom i premazati rolnice.
Peći 25 minuta u dobro zagrejanoj rerni ns 200 stepeni.
Pečene rolnice izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se prohlade prekrivene čistom kuhinjskom krpom.
Rolnice sa kiselom pavlakom servirati i poslužiti.