Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Piletina sa zeljem i pirinčem

Piletina sa zeljem i pirinčem

Piletina sa zeljem i pirinčem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Piletina sa zeljem i pirinčem - poslužite sa kiselim mlekom kako biste završili porciju"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • ulje - 4 supene kašike
  • mladi luk - 2 struka
  • stari luk - 1 glavica
  • pirinać - 1 šolja /150 g/
  • zelje - 2 vezice, blanširano
  • divlja nana - sveža
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće meso u vreloj vodi sa kašičicom soli. Očistite ga od kostiju, skinite kožu i sitno iseckajte.

U zagrejanom ulju propržite sitno iseckani luk - i mladi i stari. Blanširajte zelje, ocedit ei sitno iseckajte. Dodajte u šerpu zelje, pirinač i mešajte dok se blago ne proprži.

Pospite zelje sa pirinčem alevom paprikom i sipajte 800 mlo vode i soli po ukusu. Ostavite da malo vri dok pirinač ne nabubri i dodajte iseckane listiće sveže divlje nane.

Prebacite ukusno jelo u tepsiju i pecite na 180 stepeni dok ne bude gotov pirinač. Poslužite sa kašikom kiselog mleka i mladim belim lukom.

Unikatno ukusna piletina sa zeljem i pirinčem, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: