Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Posne oblande sa pekmezom i keksom

Posne oblande sa pekmezom i keksom

Marina ManojlovićMarina Manojlović
Početnik
101026
Posne oblande sa pekmezom i keksom
Fotografije: Marina Manojlović
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Ako još niste probali posne oblande sa pekmezom i keksom, učinite to odmah. Posle nam pišite da li vam se sviđaju"

Potrebni sastojci

  • šećer - 250 g
  • voda - 200 ml
  • margarin - 250 g
  • kakao - 2 kašike
  • mleveni orah - 150 g
  • mleveni keks - 150 g (posni)
  • oblanda - 2 lista
  • pekmez od kajsije - 16 kašika
  • petit beurre keks - 400 g (posni)
  • čokolada za kuvanje - 200 g
  • ulje - 10 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prokuvati šećer sa vodom, dok se šećer ne otopi. Margarin iseckati na kockice pa dodati. Kada se istopi, dodati kakao.

Orahe i keks izmešati pa dodati istopljenu smesu.

List oblande, krupniju stranu, namazati pekmezom, poređati keks, pa staviti vreo fil, opet poređati keks.

Drugi list oblande premazati pekmezom, pa staviti na keks. Kada se sve završi, pritisnuti oblande nečim teškim da bi se bolje slepile. Ostaviti da tako stoji 2-3 sata.

Kada se lepo slepi i stegne, staviti glazuru.

Prijatno uz posne oblande sa pekmezom i keksom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: