Način pripreme
Iseći parče hleba debljine oko 4 cm i izvaditi sredinu u obliku levka (nož držati ukoso i seći ukurg tako da otvor na jednoj strani bude veći od otvora na drugoj strani - pogledati sliku).
Zakrejati kašiku ulja u tiganju sa nelepljivim dnom. Staviti hleb i razbiti jedno jaje u sredinu (paziti da žumance ostane celo).
Posoliti jaje i hleb ili posuti suvim začinom (ja koristim suvi začin, tako je ukusnije). Pržiti na srednjoj temperaturi 2 minuta ili dok dobije zlatnu boju sa donje strane.
Pažljivo okrenuti da jaje ne pobegne iz hleba i pržiti još 1-2 minuta.
Kad je gotovo i dobro isprženo, žumance je tečno, a belance čvrsto.
Temperatura ne treba da bude previše visoka jer će u tom slučaju hleb da zagori, a belance da ostane sirovo.
Jaje u čamcu može da se jede samostalno, a može se preliti kečapom i servirati sa sirom.