Način pripreme
Žumanca se mute sa 2/3 šećera u vazdušastu smesu. Belanca se mute posebno dok se ne dobije gustasmesa kao za puslice, tako što se na kraju dodaje ostali šećer.
U posudi se pomešaju suvi sastojci - orasi, prezle, vanila i prašak za pecivo.
U umućena žumanca se dodaju belanca i suvi sastojci tako što se naizmenično slažu. Meša se špatulom.
U kalup za torte se stavlja papir za pečenje i smesa se sipa.
Izravnava se i kora za tortu se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C.
Za pripremanje krema za tortu sveže mleko se pomeša sa mlevenim orasima i kuva se nekoliko dana da se zgusti. Ostavlja se da se ohladi.
Krem za kolače se pravi prema uputstvima na pakovanju. Kisela pavlaka se muti mikserom i dodaje se u gotov krem. Dodaje se i u smesa od oraha. Meša se i zaslađuje se po ukusu.
Ohlađena kora se seče na dva dela.
Pravi se sirup sa svežim mlekom i rumom. Preliva se kora polovinom sirupa i premazuje se kremom.
Odozgo se stavlja druga kora i preliva se ostalim sirupom.
Domaća torta sa orasima se premazuje kremom. Premazuje se strane, zagladi se i posipa se mlevenim orasima i kokosovim brašnom.
Torta sa orasima Fantazija se stavlja u frižider na nekoliko sati.