Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od oraha»Torta sa orasima Fantazija

Torta sa orasima Fantazija

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Torta sa orasima Fantazija
Fotografije: Todorinka Bernardova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
12
"Torta sa orasima Filadelfija, koja će oduševiti vaše goste"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 200 g
  • orasi - 1 šolja, mlevena
  • prezle - 75 g
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • Za krem
  • orasi - 140 g, mleveni
  • sveže mleko - 100 ml
  • kiselo mleko - 200 g
  • krem od pavlakle - za kolače, dr. Oetkera
  • Za sirup
  • konjak - 50 g ili rum
  • sveže mleko - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca se mute sa 2/3 šećera u vazdušastu smesu. Belanca se mute posebno dok se ne dobije gustasmesa kao za puslice, tako što se na kraju dodaje ostali šećer.

U posudi se pomešaju suvi sastojci - orasi, prezle, vanila i prašak za pecivo.

U umućena žumanca se dodaju belanca i suvi sastojci tako što se naizmenično slažu. Meša se špatulom.

U kalup za torte se stavlja papir za pečenje i smesa se sipa.

Izravnava se i kora za tortu se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C.

Za pripremanje krema za tortu sveže mleko se pomeša sa mlevenim orasima i kuva se nekoliko dana da se zgusti. Ostavlja se da se ohladi.

Krem za kolače se pravi prema uputstvima na pakovanju. Kisela pavlaka se muti mikserom i dodaje se u gotov krem. Dodaje se i u smesa od oraha. Meša se i zaslađuje se po ukusu.

Ohlađena kora se seče na dva dela.

Pravi se sirup sa svežim mlekom i rumom. Preliva se kora polovinom sirupa i premazuje se kremom.

Odozgo se stavlja druga kora i preliva se ostalim sirupom.

Domaća torta sa orasima se premazuje kremom. Premazuje se strane, zagladi se i posipa se mlevenim orasima i kokosovim brašnom.

Torta sa orasima Fantazija se stavlja u frižider na nekoliko sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: