Način pripreme
Razbijemo jaja u duboku posudu zajedno sa šećerom.
Dobro mutimo smesu i u nju dodajemo istopljenu mast i kiselo mleko, u njega smo stavili sodu.
Svako ovo izmešamo viljuškom, dodajemo vanilu, izrendanu koru limuna i pomorandže.
Veoma dobro izmešamo i nakon toga sipamo brašno.
Mesimjo testo koje ostavljamo na 20 minuta da se odmori.
Počinjemo da oblikujemo gurabije tako što otkidamo komade testa, u sredinu stavljamo jedan komadić ratluka i oblikujemo loptice.
Uzmamo tepsiju na koju smo stavili papir za pečenje i počinjemo da ređamo gurabije sa ratlukom.
Odozgo ih premazujemo umućenim žumancem i posipamo šećerom.
Stavljamo u šporet i pečemo gurabije sa ratlukom za Uskrs u zagrejanoj rerni na 170 stepeni otprilike 20-25 minuta dok ne porumene.