Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Ekleri sa kremom, korama pomorandže i glazurom od ruže

Ekleri sa kremom, korama pomorandže i glazurom od ruže

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Ekleri sa kremom, korama pomorandže i glazurom od ruže
Fotografije: Mariana
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
40
"Dijete su za one od vas koji ne znaju kako da spreme sočne Eklere sa glazurom od ruže"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • šećer - 3 supene kašike
  • so - ½ kašičice
  • voda - 1 šolja
  • ulje - ½ šolje
  • sveže mleko - 400 ml
  • jaja - 4 komada, M
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 4 - 5 supenih kašika
  • kora pomorandže - kora 1 pomorandže
  • skrob - 40 g, vanila
  • maslac - 1 kašičica
  • šećerna glazura - 90 g Belbake, (ružina)
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno. Jaja vadimo na sobnu temperaturu.

U šerpu sipamo vodu, ulje, šećer i so. Stavljamo da provri na ringli. Kada provri smanjujemo za jedan stepen ringlu. Sipamo brašno i mešamo bez zaustavljanja pomoću drvene kašike. Mešamo brzo dok se ne zgusti i dok se ne formira lopta testa, meka na dodir. Testo mora da se odvaja od zidova posude.

Kada je gotovo, skidamo ih s astrane da se ohladi. Razbijamo jedno jaje i mešamo. Sledi drugo. Jedno za drugim stavljamo sva četiri jaja. Mešamo drvenom kašikom dok testo sve dobro ne upije, ali može i rukom. Dobija se meko, glatko, blistavo testo koje se ne lepi.

U drugu šerpu stavljamo 450 ml svežeg mleka da provri zajedno sa 4 supene kašike šećera. U 50 ml svežeg mleka sipamo skrob, vanilu i mešamo dok se ne dobije glatka kašica, da se dobro istopi praškasti sastojak. Sipamo u vruće mleko.

Smanjujemo ringlu i mešamo drvenom kašikom dok se krem ne zgusti. Izrendamo koru 1 pomorandže i dodajemo je unutra u krem. Posle stavljamo i maslac i dobro mešamo kašikom. Ostavljamo da se ohladi.

U tepsiji pokrivenoj papirom za pečenje pomoću kašike oblikujemo od testa40 komada malih eklera tako što su loptice blago čupave. Ređamo ih na rastojanje jednu od druge i pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Kada ih ispečemo vadimo ih da se ohlade.

Krem punimo u delovima u špric sa oštrim dodatkom i dugačkim otvorom i punim eklere. Udubljenje se puti kremom. Punimo ohlađene eklerčiće već ohlađenim kremom.

Kesicu šećerne glazure stavljamo u čašu sa toplom vodom na 5 minuta. Otvaramo pakovanje i pomoću kašičice nanosimo tečnu glazuru na eklere. Ostavljamo da se stegne na sat vremena i poslužujemo. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: