Ekleri sa kremom od jaja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Ekleri sa kremom od jaja
16/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije8
"Ekleri koji se tope u ustima!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • voda - 500 ml
  • brašno - 260 g
  • maslac - 160 g
  • so - prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • za krem od jaja
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 8 kašika
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 1 šolja
  • vanila - 2 - 3 kesice
  • maslac - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu na ringlu stavite vodu zajedno sa maslacem, šećerom i solju, dok se maslac ne istopi. Čim tečnost provri, dodajte u porcijama brašno i mešajte energično, dok se ne dobije homogena smesa.

Čim počne da se odvaja testo od zidova posude skolnite sa ringle. Prebacite testo u posudu i dodajte jaja jedno po jedno, mešajući ponovo neprestano.

Tako spremljeno testo našpricajte na posudu za pečenje postavljenu papirom u izdužen ili mali okrugli kalup. Stavite eklere da se peku oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 180-190 stepeni.

Nakon 30 minuta smanjite rernu i ostavite da se peče dok ne bude gotovo. Ispečene eklere ostavit u otvorenoj rerni da se ohlade.

Za krem umutite jaja sa šoljom svežeg mleka i brašnom. Preostalo mleko stavite da provri sa šećerom i u njega uz neprestano mešanje dodajte smesu od jaja.

Čim se krem zgusne sklonite sa ringle i dodajte vanile i maslac. Napunite eklere tako spremljenim kremom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: