Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Ekleri sa kremom od puslica

Ekleri sa kremom od puslica

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3671351k108
Ekleri sa kremom od puslica
Fotografije: Juliya
1 / 2
01/02/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Ekleri, sa kojim god kremom da ih servirate, nestaće za tren oka"

Potrebni sastojci

  • brašno - 160 g
  • maslac - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • so - prstohvat
  • voda - 125 ml
  • sveže mleko - 125 ml
  • belanca - 4 komada
  • šećer u prahu - 200 g
  • limunska kiselina - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo u šerpu vodu, mleko, maslac i so.

Nakon što se maslac rastopi i smesa provri, dodajemo brašno odjednom i mešamo drvenom kašikom dok ne dobijemo homogeno testo.

Skidamo šerpu sa vare i ostavljamo da se ohladi.

Dodajemo jedno po jedno jaje, mešamo dok se potpuno ne integriše.

Prebacujemo testo za eklere u špric, oblikujemo eklere na papiru za pečenje i pečemo 15 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, nakon toga smanjujemo na 160 i pečemo još 20-30 minuta.

Pripremamo krem za puslice.

Pomešamo belanca, šećer u prahu i prstohvat limunske kiseline.

Stavljamo posudu na paru i počinjemo da mutimo mikserom oko 5 minuta dok belanca ne zadrže dobro svoj oblik.

Nakon toga skidamo sa pare i mutimo još 5 minuta.

Kad se krem za eklere ohladi, prebacujemo ga u špric i punimo eklere kremom od puslica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: