Način pripreme
Stavljamo u šerpu vodu, mleko, maslac i so.
Nakon što se maslac rastopi i smesa provri, dodajemo brašno odjednom i mešamo drvenom kašikom dok ne dobijemo homogeno testo.
Skidamo šerpu sa vare i ostavljamo da se ohladi.
Dodajemo jedno po jedno jaje, mešamo dok se potpuno ne integriše.
Prebacujemo testo za eklere u špric, oblikujemo eklere na papiru za pečenje i pečemo 15 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, nakon toga smanjujemo na 160 i pečemo još 20-30 minuta.
Pripremamo krem za puslice.
Pomešamo belanca, šećer u prahu i prstohvat limunske kiseline.
Stavljamo posudu na paru i počinjemo da mutimo mikserom oko 5 minuta dok belanca ne zadrže dobro svoj oblik.
Nakon toga skidamo sa pare i mutimo još 5 minuta.
Kad se krem za eklere ohladi, prebacujemo ga u špric i punimo eklere kremom od puslica.