Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Ekleri sa kremom od kvarka

Ekleri sa kremom od kvarka

LiudmilaLiudmila
Inovator
4681661k162
Ekleri sa kremom od kvarka
Fotografije: Liudmila
1 / 2
13/03/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
15
"Ekleri sa kremom od kvarka sa ukusnom čokoladnom glazurom koji imaju ukus koji izaziva zavisnost"

Potrebni sastojci

  • brašno - 80 g
  • voda - 140 ml
  • jaja - 1
  • vanila
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • Za krem
  • kvark - 200 g
  • zaslađivač - po vašem izboru i ukusu
  • crna čokolada - 70% kakaa, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Suvi sastojci osim soli se zajedno pomešaju. Voda sed prokuva sa solju. Dodaju se suvi sastojci, bez skidanja posude sa ringle u kojoj je voda. Neprestano se meša.

Testo se oblikuje u loptu. Skida se sa ringle i hladi se pet minuta. Dodaje se jaje i meša se drvenom kašičicom dok se ne upije.

Kašikom se uzima smesa i oblikuju se ekleri na papiru za pečenje ili se koristi špric sa dodatkom.

Peče se na slaboj rarni 160 stepeni 30-40 minuta.

Ostavlja se u rerni dok se ne ohladi i onda se vadi. Hladni ukusni ekleri se seku sa jedne strane i pune se kvarkom, zaslađenim vašim omiljenim zaslađivačem. Može i javorovim sirupom.

Odozgo za raskoš premazujemo istopljenom crnom čokoladom, 70

% kakaa sa malo ulja.

Naši ekleri sa kremom od kvarka mogu da se pospu i čokoladnim mrvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: