Način pripreme
Počinjemo sapripremom krema.
U posudi mutimo žumanca sa brašnom i delom soka od banana dok se ne dobije glatka kaša.
Ostali sok i kristal šećer stavimo na ringlu, tačno pre nego što provri sok dodajemo smesu sa žumancima uz neprestano mešanje, kada se dovoljno zgusti, skidamo sa ringle i ostavljamo da se ohladi, tako što prekrijemo folijom da se ne bi uhvatila korica na površini.
Meki maslac umutimo sa šećerom u prahu da se dobije sipkast krem.
Dok se krem hladi, pravimo eklere. U odgovarajuću posudu sipamo vodu i ulje i stavljamo na ringlu, čim provri odmah dodajemo brašno i počinjemo energično da mutimo drvenom kašikom dok kuvano testo ne počne da se odvaja od zidova posude.
Ostavljamo da se ohladi i počinjemo da dodajemo jaja jedno po jedno, tako što nakon svakog dobro umutimo.
Gotovo testo stavljamo u špric za torte sa dodatkom u obliku zvezde i u tepsiji obloženoj papirom za pečenje oblikujemo eklere. Pečemo na 180 stepeni otprilike 30 minuta.
Za to vreme pomešamo dve vrste krema - od putera i od banane, mešajući mikserom.
Zaštićene eklere punimo kremom i dekorišemo po želji šećerom u prahu ili istopljenom čokoladom.
Ekleri sa kremom od banane su sjajni.