Moja torta Rafaelo

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Moja torta Rafaelo
Fotografije: Nadejda Ahmed
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Ovo je MOJA torta Rafaelo što znači da odmah izvadite viljuške iz nje! Ali možete da zapišete recept"

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 180 g
  • brašno - 160 g
  • vanila - 2 komada
  • Za krem
  • kondenzovano mleko - 400 ml, zaslađeno
  • maslac - 125 g, meki
  • kokosovo brašno - 100 g
  • Za natapanje kora
  • sveže mleko - 200 ml
  • sirup - iz konzerve ananasa
  • Za ukras
  • slatka pavlaka - 150 ml, za mućenje
  • kokosovo brašno - 100 g
  • bombone - 12 komada, Rafaelo
* merne jedinice

Način pripreme

Odvajamo žumanca od belanaca. Mutimo belanca u sneg, a nakon toga mutimo žumance sa šećerom dok se šećer u potpunosti ne istopi. Pažljivo mešamo obe smese, pazeći da sačuvamo zapreminu belanaca pomoću drvene lopatice.

Postepeno dodajemo u porcijama i brašno u smesu tako što nastavljamo da mešamo dok se ne dobije lepa homogena smesa. Raspoređujemo u dve pethodno nauljene tepsije prečnika otprilike 25 cm, obložene papirom za pečenje. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne bude gotovo.

Za to vreme počinjemo sa spremanjem krema. Mutimo meki maslac sa kondenzovanim mlekom, a nakon toga dodajemo kokosovo brašno.

Ostavljamo krem na 15 minuta u frižideru dok se blago ne stegne i jednostavan je za nanošenje na tortu. Gotove kore vadimo iz rerne i ostavljamo da se u potpunosti ohlade, nakon toga ih sečemo poprečno pomoću konca ili oštrog noža, dobijajući četiri tanke ravnomerne kore.

Sastavljanje torte počinje natapanjem jedne kore zagrejanim svežim mlekom. Ja dodajemo i sirup iz konzerve ananas za lepši tropski ukus. Nakon toga raspoređujem krem. Raspoređujemo sve sastojke tako do kraja, ostavljajući mali deo krema koji pomešamo sa umućenom pavlakom.

Ovom laganijom i vazdušastom glazurom odozgo premazujemo tortu na kraju i sa strane i nakon toga je posipamo sa još kokosovog brašna. Ukrašavamo Rafaelo bombonama i ostavljamo u frižideru na otprilike 30 minuta.

Nakon toga, moja torta Rafaelo je spremna za serviranje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: