Način pripreme
Odvajamo žumanca od belanaca. Mutimo belanca u sneg, a nakon toga mutimo žumance sa šećerom dok se šećer u potpunosti ne istopi. Pažljivo mešamo obe smese, pazeći da sačuvamo zapreminu belanaca pomoću drvene lopatice.
Postepeno dodajemo u porcijama i brašno u smesu tako što nastavljamo da mešamo dok se ne dobije lepa homogena smesa. Raspoređujemo u dve pethodno nauljene tepsije prečnika otprilike 25 cm, obložene papirom za pečenje. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne bude gotovo.
Za to vreme počinjemo sa spremanjem krema. Mutimo meki maslac sa kondenzovanim mlekom, a nakon toga dodajemo kokosovo brašno.
Ostavljamo krem na 15 minuta u frižideru dok se blago ne stegne i jednostavan je za nanošenje na tortu. Gotove kore vadimo iz rerne i ostavljamo da se u potpunosti ohlade, nakon toga ih sečemo poprečno pomoću konca ili oštrog noža, dobijajući četiri tanke ravnomerne kore.
Sastavljanje torte počinje natapanjem jedne kore zagrejanim svežim mlekom. Ja dodajemo i sirup iz konzerve ananas za lepši tropski ukus. Nakon toga raspoređujem krem. Raspoređujemo sve sastojke tako do kraja, ostavljajući mali deo krema koji pomešamo sa umućenom pavlakom.
Ovom laganijom i vazdušastom glazurom odozgo premazujemo tortu na kraju i sa strane i nakon toga je posipamo sa još kokosovog brašna. Ukrašavamo Rafaelo bombonama i ostavljamo u frižideru na otprilike 30 minuta.
Nakon toga, moja torta Rafaelo je spremna za serviranje!