Način pripreme
Smesa za dve kore treba da bude prečnika 26 cm.
Mute se jaja sa šećerom dok ne pobele, dodaje se istopljeni maslac, kokosovo brašno, sveže mleko, ekstrakt kokosa i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Raspoređuje se u dve tepsije (26 cm) obložene papirom za pečenje.
Peku se na 180°C 10-15 minuta.
Krem Rafaelo
Muti se slatka pavlaka dok ne bude gotovo, dodaje se kisela pavlaka i prethodno umućena čokolada sa maslacem, ohlađeno, da se pavlaka ne bi presekla. Muti se dok se ne dobije homogena smesa, dodaje se kokosovo brašno, kora limuna i ekstrakt.
Bombone Rafaelo
U odgovarajuću posudu se sipa kondenzovano mleko, pomeša se sa kokosovim brašnom i istopljenim maslacem, dobro se umesi, dobija se lepljiva smesa, oblikuju se loptice u čijem se centru se stavlja po jedan badem. Kokosove bombone se uvaljaju u kokosovo brašno i stavljaju se u frižider na barem 2 sata.
U prsten na odgovarajućem tanjiru ili podlozi se sastavlja specijalna kokos torta.
Kore se natope zaslađenim i toplim svežim mlekom, obilno se premazuju kremom. Skida se prsten, praznična torta se dobro nafiluje kremom, posipa se kokosovim brašnom i dekoriše se gotovim Rafaelo bomobnama.
Prijatan apetit!