Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele karbonara sa prošutom i čeri paradajzom

Taljatele karbonara sa prošutom i čeri paradajzom

Pavel PetkovPavel Petkov
Početnik
7212
Taljatele karbonara sa prošutom i čeri paradajzom
Fotografije: Pavel Petkov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Poslužite taljatele karbonara svojim ukućanima - nećete pogrešiti"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 1 pakovanje (500 g)
  • pavlaka za kuvanje - 250 ml
  • pileći file - 300 g
  • prošuto - za ukras
  • čeri paradajz - 500 g
  • pečurke - 500 g
  • maslac - 1/4 pakovanja (oko 30 - 40 g)
  • maslinovo ulje
  • parmezan
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte testeninu da bude polugotova (6-8 minuta), izvadite je i operite u hladnoj vodi.

Naseckajte pečurke i pileći file.

U tiganju zagrejta malo maslinovog ulja i propržite pečurke i piletinu. Dodajte maslac, začinite solju i biberom i dodajte pavlaku.

Ostavite da se smesa zgusne i dodajte taljatele. Smanjite vatru i sačekajte da testenina upije sos. Dodajte deo parmezana.

Poslužite sa prošutom, grančicom čeri paradajza, pospite parmezanom i ukrasite svežim listovima bosiljka.

Taljatele karbonara sa prošutom i čeri paradajzom su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: