bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele Karbonara

Taljatele Karbonara

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
337
11
360
Taljatele Karbonara
15/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
"Tipično jelo italijanske kuhinje zbog kog ćete se zaljubiti u Italiju!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk prodinstajte u vinu 2-3 minuta. Pastu skuvajte u posoljenoj vodi.

Dok se taljatele kuvaju, slaninu sitno iseckajte i dodajte je smesi sa lukom. Prodinstajte još 2-3 minuta, dok slanina ne postane hrskava.

U manjoj činiji pomešajte pavlaku, jaja, parmezan i peršun, posolite i pobiberite.

Ocedite makarone i sipajte ih u tiganj, dobro promešajte sa slaninom i neka se prži sve zajedno još 1 minut.

Sklonite tiganj sa vatre i brzo dodajte smesu sa pavlakom, vratite na ringlu i intenzivno mešajte. Odmah poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: