Način pripreme
Izrendam šargarepu. U nju dodajem sve suve sastojke i dobro izmešam. Dodajem jaja i belanca i unutra dodajem vanilu.
Dodajem u suve sastojke i dobro izmešam. U ovoj etapi smesa će biti još suva.
Istopim maslac i dodajem ga u testo. Trebalo bi da je testo homogenije kada ga pritisnete. Stavljam papir za pečnje na dno male tepsije.
Sipam smesu u pečem u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo (otprilike 30 minuta). Kada je kora gotova, vadim je i ostavljam sa strane. Po želji može da se prelije kora toplim prirodnim kakaom ili espresom.
Za glazuru sastojke pretvaram u pire dok se ne dobije glatka smesa. Ako ima potrebe za većom slatkoćom ili želite veći ukus kakaa, dodajte još malo meda ili kakaa.
Tortu od šargarepe premazujem glazurom.
Torta od šargarepe sa kokosovim brašnom je gotova.