Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i vanilu. Nakon toga dodajte (prethodno pomešane) brašno, začine i prašak za pecivo. Na kraju dodajte šargarepu. Uključite rernu da se ugreva (180 stepeni).
Obložite pleh papirom za pečenje i rasporedite polovinu smesa uz pomoć spatule. Tanko izgleda, ali nije. Pecite 10-12 minuta (kod mene 15). Okrenite odmah na papir, posut šećerom u prahu. Tako dok ne ispečete sve kore. Ostavite ih sa strane da se hlade.
Pripremite fil tako što umutite maskarpone i pavlaku mikserom na visokoj brzini, dodajte šećer i vanilu, posle maslac. Ostavite sa strane.
Rasopite čokoladu na pari, dodajte koru od pomorandže, dodaje boju. Ako izgleda kao mekinje, dodajte maslac. Sipajte na papir za pečenje sloj od 5 mm i ostavite da se stegne.
Sastavite tortu tako što ravnomerno rasporedite fil između kora. Od čokolada napravite listiće uz pomoć sprave za ljuštenje i pospie tortu, ako ostavite, stavite i na ivice, ako ne, možete staviti mlevene orahe.
Za drugu vrstu dekoracije - očistite bejbi šargarepu i stavite je u vreo šećerni sirup. Kuvajte oko 20 minuta dok voda ne ispari. Izvadite ih i ostavite da se ohlade.
Nakon toga ukraste tortu. a za drške koristite listove peršuna. Stavite mlevene orahe sa strane. Rastopljenom i obojenom čokoladom u narandžasto, napišite nešto na torti.
Neka vam je slatko!
** Ako želite četiri kore, duplo povećajte meru za kore.
Lagana torta odličnog ukusa, odgovarajuća za razne praznične povode!