Način pripreme
Natopite krišku hleba u sveže mleko. Stavite u posudu mleveno meso, jaje, so, biber, beli luk (gnječeni) i krišku hleba, dobro oceđenu.
Zamesite mleveno meso, dok se ne pretvori u mrvice. Oblikujte male ćuftice.
Uvaljajte ih u brašno i ispržite u malo masnoće. Izvadite i sačuvajte.
U istoj masnoći ispržite luk, isečen na sitno. Dodajte paradajz pire, šećer, so, lovorov list i biber. Kuvajte na slaboj ringli oko 20 minuta.
Skuvajte makarone prema uputstvu na pakovanju. Izvadite i procedite.
Stavite ih sos od paradajza. Promešajte dobro i prebacite u posudu za pečenje.
Stavite ćuftice odozgo, pospite kačkavaljem i stavite u rernu.
Pecite pripremljene makarone u rerni, dok se kačkavalj ne istopi.
Izvadite i servirajte makarone u rerni sa ćufticama dok su tople.