Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjene Paprike»Punjene sušene paprike sa pasuljem i paradajz sosom

Punjene sušene paprike sa pasuljem i paradajz sosom

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
1303377239
Punjene sušene paprike sa pasuljem i paradajz sosom
Fotografije: AneliaStefanova
1 / 5
12/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
10
"Punjene paprike sa pasuljem - klasika u žanru"

Potrebni sastojci

  • sušene paprike - 20 komada
  • pasulj - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz sos - 100 ml
  • paradajz pasta - 1 kašika, ljuta
  • ulje - 50 ml
  • čubar - 1/2 kašičice
  • nana - 1/2 kašičice
  • origano - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1/2 kašičice
  • šarena so - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • so
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se natopi tokom jedne noći u hladnoj vodi. Sledećeg dana se skuva i voda se odmah promeni.

Luk, beli luk i šargarepe se seku na sitno i dinstaju u ulju i dodaje im se paradajz sos.

Nakon što se povrće izdinsta u njega se dodaje skuvan i od vode oceđen pasulj.

Začinjava se i sklanja se sa ringle.

Sušene paprike se natope u hladnoj vodi na bar dva- tri sata.

Svaka paprika se puni nadevom od pasulja i otvor paprike se potapa u brašno.

Punjene paprike se poređaju u posudu za pečenje, prelivaju se sa 200 ml vode, u kojoj su se natapale paprike.

Jelo se peče 40 minuta na 200 stepeni, ako ima potrebe pokrivaju se folijom da ne bi izgorele paprike.

Punjene sušene paprike sa pasuljem i paradajz sosom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: