Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjene Paprike»Posne sušene punjene paprike sa pasuljem i orasima

Posne sušene punjene paprike sa pasuljem i orasima

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Posne sušene punjene paprike sa pasuljem i orasima
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
08/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Punjene paprike sa pasuljem su skoro toliko ukusne koliko i one sa mlevenim mesom i pirinčem. Jelo koje obavezno treba da probate."

Potrebni sastojci

  • paprike - oko 10 komada, sušene (u zavisnosti od njihove veličine)
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 3 kašike, isečen na tanke krugove
  • pasulj - 1 konzerva (400 g), beo
  • crveni pasulj - 1 konzerva (400 g)
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad, velika, ispečena i oljuštena
  • paradajz - 1 komada, oljušten
  • orasi - 3 kašike, mleveni
  • peršun - 2 kašike, isečen
  • aleva paprika - 1/2 kašike
  • nana - 1 kašičica, suva
  • čubar - 1 kašičica
  • ulje - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite prethodno sušene paprike u vrućoj vodi oko 10-15 minuta i kad omekšaju ocedite.

Isecite luk, šargarepu, papriku i paradajz na sitne kocke, a praziluk - na tanke krugove. Zagrejte polovinu ulja u dubokom tiganju na ringli na umerenoj temperaturi.

Zapržite luk, praziluk i šargarepu dok ne omekšaju ili oko 5 minuta. Dodajte alevu papriku i promešajte

Kuvajte oko 2 minuta i dodajte isečen paradajz, papriku, čubar, nanu i peršun. Promešajte dobro i začinite solju po ukusu.

Kuvajte još oko 5 minuta i dodajte pasulj i mlevene orahe. Promešajte, kuvajte oko 5 minuta i sklonite sa ringle.

Napunite paprike i poređajte ih u posudu za pečenje.

Prelijte sa malo vode i ulja i zapecite punjene paprike sa pasuljem u rerni oko 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: