Način pripreme
Natopite prethodno sušene paprike u vrućoj vodi oko 10-15 minuta i kad omekšaju ocedite.
Isecite luk, šargarepu, papriku i paradajz na sitne kocke, a praziluk - na tanke krugove. Zagrejte polovinu ulja u dubokom tiganju na ringli na umerenoj temperaturi.
Zapržite luk, praziluk i šargarepu dok ne omekšaju ili oko 5 minuta. Dodajte alevu papriku i promešajte
Kuvajte oko 2 minuta i dodajte isečen paradajz, papriku, čubar, nanu i peršun. Promešajte dobro i začinite solju po ukusu.
Kuvajte još oko 5 minuta i dodajte pasulj i mlevene orahe. Promešajte, kuvajte oko 5 minuta i sklonite sa ringle.
Napunite paprike i poređajte ih u posudu za pečenje.
Prelijte sa malo vode i ulja i zapecite punjene paprike sa pasuljem u rerni oko 30 minuta.