Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjene Paprike»Posne sušene paprike sa prazilukom, pirinčem i pasuljem

Posne sušene paprike sa prazilukom, pirinčem i pasuljem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Posne sušene paprike sa prazilukom, pirinčem i pasuljem
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
25/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Posne punjene paprike sa kojima možete slaviti Badnje veče sa omiljenim ljudima"

Potrebni sastojci

  • sušene paprike - 1 paket, crvene
  • praziluk - 1 komad
  • luk - 1/2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • beli pasulj - 1/2 tegle
  • vegeta - 1 kašičica
  • nana - 1 kašičica, suva
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 7 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite paprike u vrelu vodu i ostavite sa strane.

Isecite praziluk i luk sitno, a šargarepu na kockice.

U kaserolu stavite da se proprži, operite pirinač i dodajte. Kad pirinač postane providan, dodajte vodu u koju ste natopili paprike, začinite preostalim začinima i mešajte.

Ako je potrebno sipajte više vode dok pirinač ne bude polugotov. Na kraju dodajte pasulj, sitniji iz tegle, nakon što provre zajedno, isključite.

Napunite paprike i poređajte u pleh, namazan uljem.

Sipajte istu vodu u kojoj ste ih natopili i pecite posne punjene paprike dok se ne zapeku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: