Posna keks torta

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Posna keks torta
Fotografije: Veca
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
15
"Savršena torta bez pečenja za tili čas, samo pratite recept i uživajte!"

Potrebni sastojci

  • Za smesu
  • šećer u prahu - 120 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • posni keks - 600 g
  • gazirani sok od pomorandže - 300 ml
  • posni margarin - 300 g
  • Za glazuru
  • ulje - 3 kašike
  • posna čokolada za kuvanje - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema smese: Margarin ostaviti da omekša na sobnoj temperatiri, pa ga mikserom umutiti sa vanilin šećerom i šećerom u prahu.

Dodati polovinu mlevenog keksa, uliti sok i mutiti mikserom. Umešati ostatamk mlevenog keka i sve sjeduniti mikserom.

Na tacnu za tortu staviti obruč, rasporediti pripremljenu smesu i lepo poravnati.

Priprema glazure: U šerpu staviti čokoladu polomljenu na kockice, dodati ulje i otopiti na pari.

Čokoladnu glazuru naneti preko smese od keksa.

Ostaviti da odstoji par sati u frižideru, a nakon toga ukloniti obruč.

Posnu keks tortu seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Savet: Najbolje je da torta odstoji u frižideru preko noći. Probajte. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: