Način pripreme
U posudu stavljamo 300 ml tečne slatke pavlake, 3 kašike šećera u prahu i kašičicu esencije vanile. Mutimo dok ne dobijemo vazdušast krem. Dodajemo postepeno 500 g maskarponea i mutimo dok ne dobijemo vazdušast, gladak krem.
Podelimo krem na dva jednaka dela. U jedan dodajemo 5 kašika tečne čokolade (ja sam je istopila malo na pari, da bude tečnija, inače je tvrda) i mešamo dobro špatulom. Drugi krem ostavljamo beo.
U duboki tanjir sipamo sveže mleko i umačemo keks (koristila sam običan). Ostavljamo malo da upiju mleko i omekšaju. Poređamo u posudu za pečenje jedan red u mažemo braon kremom. Nakon toga opet red keksa, beli krem. I tako ređamo. Završavamo kremom. Dobro je da posuda bude manje, tako će omiljena keks torta biti viša.
Pokrivamo streč folijom i ostavljamo u frižideru tokom jedne noći.
Serviramo u tanjiru, a kašikom za sladoled uzimamo od ukusne torte da se dobiju loptice. Posipamo istucanim pečenim pekanom i pistaćem.
Dekorišite nestandardnu keks tortu sa čokoladnim kapljicama, tečnom čokoladom, listićima mente ili čime god da vam se sviđa.