Keks torta Tiramisu

10/02/2019
"Svima omiljeni tiramisu, ali u mnogo jednostavnoj varijanti sa čajnim keksićima "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano167
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • čajni keks - 2 paketa (okrugli bez rupe)
  • poslastičarska pavlaka - 600 ml
  • maskarpone - 300 g
  • šećer u prahu - 40 g
  • bejlis - 2 supene kašike (ili druga vrsta po izboru)
  • espreso - 250 ml
  • vanila - 1 štapić
  • kakao - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite slatku pavlaku u posudi. U drugoj pomešajte sir maskarpone sa likerom, šećerom u prahu i semenkama iz štapića vanile. Promešajte. U etapama mešajte šlag sa kremom.

Sipajte espreso u odgovarajuću posudu za natapanje keksa. Počnite da ređate tortu, stavite sloj krema na dno posude.

Pokrijte krem slojem keksa, pre toga svaku potopite u kafu. Ponovite još jednom.

Završite tortu slojem krema od maskarponea. Ostavite da se stegne u frižideru nekoliko sati.

Servirajte tako što obilno pospete tortu tiramisu kakaom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar