Način pripreme
Jelo od makarona sa slaninom, piletinom i tikvicom se veoma brzo sprema, a još brže pojede.
Sve sastojke iseckati na sitne komade približno jednake veličine.
U plitku šerpu sipati malo ulja, tek da prekrije dno, jer će slanina tokom prženja otpustiti dodatnu masnoću.
Slaninu naseckati na sitne kockice i pržiti na ulju 2-3 minuta.
Dodati sitno seckani crni luk, kratko propržiti i paziti da luk ne potamni.
Dodati sitno seckanu piletinu, posuti je suvim začinom i pržiti na srednjoj temperaturi 2-3 minuta uz mešanje.
Dodati seckanu tikvicu i pržiti još oko 5 minuta uz mešanje.
Preliti pavlakom za kuvanje i dodati ostale začine (beli luk, origano, biber) i kratko prokuvati uz neprestano mešanje. Čim počne da ključa skloniti sa šporeta.
U međuvremenu u slanoj vodi skuvati makarone, procediti ih i preliti maslinovim uljem kako se ne bi lepile.
Makarone preliti pripremljenim sosom i služiti.
Prijatno!