Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Pržena svinjetina na seoski način

Pržena svinjetina na seoski način

Bash MaistoraBash Maistora
Početnik
16364
Pržena svinjetina na seoski način4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Prženo svinjsko meso na seoski način - sjajno meze nastaje od njega"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • so
  • biber
  • šarena
  • so
  • luk - 300 g
  • ulje - 100 ml
  • voda - 100 ml
  • peršun - 1 vezica
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Ako volite svinjske šnicle i ovaj recept će vam se dopasti.

Isecite svinjsko meso na parčiće i stavite ga u odgovarajući duboki tiganj.

Dodajte svu količinu vode, stavite poklopac tiganju i uključite ringlu na srednju jačinu. Meso vri i dinsta se, tako postaje krhko i sočno.

Kada se voda smanji, stavite ulje da se pržu, uz povremeno mešanje, stavite prethodno isečen luk. Pržite svinjetinu dok ne bude gotova.

Dodajte so, šarenu su i biber, sve po ukusu. Pospite peršunom i iscedite limun.

Prženo svinjsko meso na seoski način se konzumira sa crvenim vinom. Nazdravlje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: