Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Bezglutenski slani mafini

Bezglutenski slani mafini

Bezglutenski slani mafini
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
5
"Odlični mafini bez glutena za male i velike"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 supene kašike, s vrha
  • so - 1 prstohvat
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • origano - 1 kašičica
  • pirinčano brašno - 2 supene kašike
  • brašno od heljde - 2 supene kašike
  • brašno od kukuruza - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • semenke - miks, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite ove slane mafine bez glutena, vazdušaste i veoma ukusne.

U posudi viljuškom umutite jedno jaje. Dodajte kiselo mleko, 3 supene kašike s vrha, pospite sodom za hleb i solju.

Izmešajte da se aktivira, sipajte maslinovo ulje, origano i na kraju kašiku po kašiku dodajte brašno.

Izmešajte smesu malo gušću od smese za kolač. Pripremite 5 kalupa za pečenje za jednokratnu upotrebu.

Stavite papirne korpice i u svaku sipajte po 2 supene kašike smese - koliko je potrebno da zauzme 3/4 obima.

Na kraju pospite miksom semenki. Pecite slane mafine u zagejanoj rerni na 180°C dok čačkalica koju zabodete ne bude suva - kod mene za 20 minuta su bili gotovi.

Uživajte u njima bez griže savesti. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: