Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan sa ćufticama i kačkavaljem

Patlidžan sa ćufticama i kačkavaljem

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Patlidžan sa ćufticama i kačkavaljem
Fotografije: Doni Niki
1 / 5
22/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Apetit dolazi sa jelom, a patlidžani su ukusniji u tandemu sa paradajz sosom i mlevenim mesom"

Potrebni sastojci

  • patlidžani - 2 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • kačkavalj - 100 g
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • paradajz sos - 100 ml
  • so
  • biber
  • čubar
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane očistite, operite i isecite celom dužinom na trake debljine oko 1 cm.

Premažite ih maslinovim uljem sa obe strane, malo posolite i stavite na papir za pečenje.

Pecite patlidžan na 200 stepeni dok ne porumeni.

Mleveno meso začinite solju, biberom i začinima, nakon čega oblikujte male ćuftice koje stavite na jedan kraj već pečenog patlidžana, a drugim krajem pokrijte ćufticu.

Na svaki čvor stavite po kašiku paradajz sosa i pospite kačkavaljem.

Vratite u rernu dok ne bude gotovo. Patlidžan sa ćufticama i kačkavaljem sa paradajz sosom se služe posuti sitno seckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: