Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Voćna Torta»Prolećna torta sa jagodama

Prolećna torta sa jagodama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Prolećna torta sa jagodama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
19/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Vi imate povod mi imamo prolećnu tortu sa jagodama"

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer - 1 šolja, u prahu
  • kiselo mleko - 750 g
  • za kore
  • jaja - 5 komada
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • šećer - 200 g
  • vanila - 1 komad
  • za ukras
  • sveže jgode - 50 g, isečene na kriške
  • mleveni orasi - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Da bi spremili koru, razbijamo jaja, dodajemo šećer, brašno, prašak za pecivo i vanilu i zamesimo testo za koru torte.

Gotovu smesu sipamo u prsten za tortu, stavljamo u rerni i ispečemo.

Ostavljamo da se potpuno ohladi i nakon toga isečemo horizontalno na dva ili tri dela.

U dubokoj posudi pomešamo kiselu pavlaku, kiselo mleko i šećer u prahu.

Promešamo dobro.

Svaku koru mažemo smesom, ostavljajući da ima i za odozgo.

Dobro mažemo tortu kiselom pavlakom, posipamo mlevenim orasima i skroz odozgo i sa strane poređamo isečene jagode, a po želji možemo da ostavimo i deo njih da budu cele.

Uživajte u prolećnoj torti sa jagodama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: