Način pripreme
Sa preostalim korama napravila sam malu uvijenu pitu sa spanaćem.
Svež spanać iz bašte se opere.
U tiganju se zagreva maslac, dinsta se spanać dok mu ne spadne obim i sklanja se sa ringle.
Može da se pasira, ili da se naseče na sitno kao što sam ja uradila.
U posudi se mute jaja, dodaje se kiselo mleko sa praškom za peciov razmućenim u njemu, prstohvat soli, namrvljeni sir i isečen spanać.
Uzima se jedna kora, posipa se uljem, odozgo druga kora i preko nje nadev po celoj kori.
Uvija se u rolat, a on - u pižuža u posudu za pečenje.
Tako se oblikuju i preostale kora za vašu pitu od spanaća.
Odozgo se namaže sa malo ulja, peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postane zlatasto.
Izvadi se, pokriva se krpom i jede sa kiselim mlekom.
Ova uvijena pita sa spanaćem i sirom je sjajan doručak, ukusna i korisna!
Komentari