Način pripreme
Pita sa prazilukom i sirom - omiljena u celoj porodici. Pojede se za tren!
Počinjemo sa prazilukom, tako što ga nasečemo na četvrtine. Propržite ga sa malo aleve paprike i soli. Kada omekša sklonite sa ringle i ostavite za kasnije. Umutite jaja i dodajte izmrvljeni sir. Na vrh stavimo kiselo mleko, zajedno sa sodom i pustimo da se aktivira, a zatim promešamo. U međuvremenu istopite maslac.
Kore rasporedimo jednu na drugu i počinjemo tako što jednu koru premažemo maslacem, pa je okrenemo. Pospite sa 3-4 kašike praziluka i od mešavine jaja, ravnomerno ih rasporedite preko kore. Uvijamo 2 kore u rolat.
Prvi rolat se umota u puž i stavi na sredinu tepsije. Ponavljamo postupak dok se fil ne završi, umotavajući svaki sledeći rolat oko prethodnog.
Kad je gotova, lagano izbockajte i odozgo premažite uvijenu pitu sa preostalim maslacem i filom (ako ostane). Pecite na 180 stepeni u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Pogledajte još ideja za pite sa prazilukom i saznajte šta još možete da napravite od praziluka.