Način pripreme
Sa poslednjom bundevom violinom sam napravila sočnu bundevaru. Veoma prijatna je i po ukusu, kao baklava, ali nije toliko slatka.
Izrendajte bundevu, pomešajte bundevu sa obe vrste šećera i sa vodom.
Stavite bundevu na umerenu vatru da se dinsta i dobro ocedite sok.
Dobila sam 200 ml soka koji se pomešaju sa 200 ml svežeg mleka tako da ukupna količina tečnosti preliva bude 400 ml.
Uzimite dve kore, između njih posipite ulje, po drugoj kori posipite bundevu i cimet, rasporedite suvo grožđe ili brusnice i uvijajte u rolat.
Gotove rolate poređajte u podmazanu tepsiju, isecite na komade i pospite uljem po razrezima.
Bundevaru pecite u zagrejanoj rerni dok ne postane zlatkasta, kod mene je za 25 minuta bila gotova.
Izvadite bundevaru i zalijte je mlečnim prelivom.
Vratite u rernu na 5-6 minuta i gotovo.
Kada je izvadite, možete posuti šećerom u prahu, ali mislim da nema potrebe i ovako je savršeno sočna.
Servirajte sočnu bundevaru sa borovnicama blago ohlađenu!