Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Sočna bundevara sa borovnicama

Sočna bundevara sa borovnicama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4999k433
Sočna bundevara sa borovnicama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
24/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"Ako do sada niste probali bundevaru sa borovnicama, vreme vam je"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g
  • bundeva - 1 kg, violina
  • voda - 150 ml
  • ulje - 100 ml, za posipanje kora
  • šećer - 100 g, beli
  • smeđi šećer - 150 g
  • cimet - 1 kašičica
  • brusnice - 50 g
  • preliv
  • sok - 200 ml, od dinstane bundeve
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer u prahu - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Sa poslednjom bundevom violinom sam napravila sočnu bundevaru. Veoma prijatna je i po ukusu, kao baklava, ali nije toliko slatka.

Izrendajte bundevu, pomešajte bundevu sa obe vrste šećera i sa vodom.

Stavite bundevu na umerenu vatru da se dinsta i dobro ocedite sok.

Dobila sam 200 ml soka koji se pomešaju sa 200 ml svežeg mleka tako da ukupna količina tečnosti preliva bude 400 ml.

Uzimite dve kore, između njih posipite ulje, po drugoj kori posipite bundevu i cimet, rasporedite suvo grožđe ili brusnice i uvijajte u rolat.

Gotove rolate poređajte u podmazanu tepsiju, isecite na komade i pospite uljem po razrezima.

Bundevaru pecite u zagrejanoj rerni dok ne postane zlatkasta, kod mene je za 25 minuta bila gotova.

Izvadite bundevaru i zalijte je mlečnim prelivom.

Vratite u rernu na 5-6 minuta i gotovo.

Kada je izvadite, možete posuti šećerom u prahu, ali mislim da nema potrebe i ovako je savršeno sočna.

Servirajte sočnu bundevaru sa borovnicama blago ohlađenu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: