Svinjski medaljoni

Svinjski medaljoni
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Svinjski medaljoni u tiganju - neverovatno ukusni"

Potrebni sastojci

  • svinjski biftek - 750 g
  • luk - 1 komad
  • lovorov list - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • pileći bujon - 350 ml
  • belo vino - 100 ml
  • kravlji maslac - kockica
  • so
  • crni biber
  • šargarepa - 1 komad
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite meso i isecite na orkugle komade debljine 1.5-2 cm. Pospite solju i crnim biberom sa obe strane.

U tiganju istopite kravlji maslac sa jednom supenom kašikom maslinovog ulja. Zapečatite svinjske medaljone sa obe strane dok ne postanu zlatkasti. Izvadite i odvojte.

U istoj masnoći (ako je potrebno stavite još malo maslinovog ulja) propržite luk, beli luk i šargarepu, ne mnogo sitno iseckani.

Vratite meso i sipajte vino. Sačekajte nekoliko minuta i dodajte bujon. Stavite začine i sačekajte da provri. Smanjite ringlu i zatvorite poklopcem. Kuvajte dok meso ne bude gotovo.

Izvadite medaljone i lovorov list. Pasirajte bujon. Vratite meso i odmah servirajte sa porcijom prženog krompira.

Ako vam se učini da je sos redak, rastvorite kukuruzni skrob u malo vode i zgustite njime.

Neka vam je ukusno sa ovim svinjskim medaljonima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: