Način pripreme
Operemo biftek, posušimo ga i skidamo višak masnoće i žile. Sečemo ga na medaljone debljine 3-4 cm i lagano pritiskamo dlanom. Začinjavamo solju i crnim biberom. Zagrevamo maslac u tiganju i kuvamo svinjske medaljone 3-4 minuta sa svake strane ili dok ne postane zlatkasto.
Za sos stavljamo maslac, luk, beli luk, inćune, kari u parhu, ljutu alevu papriku, senf i so u malu šerpu. Kuvamo na umerenoj vatri na otprikike 6 minuta dok luk ne omekša i maslac ne dobije zlatastu boju.
Dodajemo kapar i biljke, nakon čega kuvamo još jednu minutu. Dodajemo pavlaku i limunov sok i zagrevamo nekoliko minuta dok se ne zagreje.
Ne treba da preterujemo sa mešanjem, zato što sos ne sme da bude homogen. Dodajemo meso u sos i kuvamo dok ne postane tvrdo na dodir - 2-4 minute.
Serviramo medaljone zalivene sosom i garnirungom po izboru.
Uživajte u Svinjskim medaljonima sa sosom Cafe de Paris!