Način pripreme
Operite meso i isecite na orkugle komade debljine 1.5-2 cm. Pospite solju i crnim biberom sa obe strane.
U tiganju istopite kravlji maslac sa jednom supenom kašikom maslinovog ulja. Zapečatite svinjske medaljone sa obe strane dok ne postanu zlatkasti. Izvadite i odvojte.
U istoj masnoći (ako je potrebno stavite još malo maslinovog ulja) propržite luk, beli luk i šargarepu, ne mnogo sitno iseckani.
Vratite meso i sipajte vino. Sačekajte nekoliko minuta i dodajte bujon. Stavite začine i sačekajte da provri. Smanjite ringlu i zatvorite poklopcem. Kuvajte dok meso ne bude gotovo.
Izvadite medaljone i lovorov list. Pasirajte bujon. Vratite meso i odmah servirajte sa porcijom prženog krompira.
Ako vam se učini da je sos redak, rastvorite kukuruzni skrob u malo vode i zgustite njime.
Neka vam je ukusno sa ovim svinjskim medaljonima.