Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Bakine punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem

Bakine punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Bakine punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem - po bakinom receptu"

Potrebni sastojci

  • paprike - 9 komada, za punjenje
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 2 glavice
  • šargarepe - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 2 komada (može i konzerva)
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • crni biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • divlja nana - 1 supena kašika, iseckana
  • peršun - 1 supena kašika, iseckan
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite i isecite povrće zasebno i sitno, šargarepu izrendajte na rende.

U tiganju zagrejte ulje i dodajte iseckani luk, beli luk i izrendanu šargarepu, posolite i propržite dok ne omekne.

Dodajte mleveno meso i propržite dok ne postane braon boje i dok se ne izdrobi na granule.

Sledi prethodno veoma dobro opran i proceđen pirinač, izmešajte i dodajte oguljen i sitno iseckan paradajz.

Posolite i pospite začinima, izmešajte smesu. Sklonite tiganj sa ringle i ostavite da se smesa malo ohladi.

Za to vreme očistite paprike od kočnja i semenki, operite i posušite.

Paprike napunite smesom, ostavljajući jedan prst rastojanja odozgo nenapunjen.

U šerpu sipajte 4 šolje tople vode, dodajte 1 supenu kašiku ulja i 1 supenu kašiku paradajz pirea, posolite po ukusu i izmešajte.

Poređajte punjene paprike zbijeno jednu do druge u šerpi sa otvorom ka gore.

Stavite na umerenu vatru i kuvajte otprilike 40-45 minuta dok pirinač ne bude gotov.

Bakine punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem poslužite sa kiselim mlekom ili napravite preliv ostalog njihovog bujona sa umućenom 1 supenom kašikom kiselog mleka i 1 žumancem.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: