Način pripreme
Za ove ukusne taljatele prvo napravite sos paradajz.
Sitno iseckajte glavicu kromid luka, a šargarepu izrendajte na krupno rende.
Takođe, iseckajte slaninu na male kockice.
Zagrejte malo ulja i prvo propržite slaninu.
Nakon toga dodajte luk i šargarepu i dinstajte i njih.
Čim luk omekša, dodajte paradajz, prstohvat šećera, kao i sve začine.
Ostavite sos da se krčka nekoliko minuta.
Ne treba sasvim da se zgušnjava.
Ako ne koristite svežu testeninu, prvo ćete morati da je skuvate u posoljenoj vodi prema uputstvima na pakovanju.
Ja sam koristila sveže taljatele i nije bilo potrebe da ih prethodno kuvam.
Na dno pravougaone tepsije stavite polovinu paradajza sosa. Po njemu ravnomerno rasporedite taljatele.
Pokrijte ih ostalim sos paradajzom i na kraju pospite izrendanim parmezanom i mocarelom.
Stavite pastu u rernu da se peče u zagrejanoj rerni na 180°С otprilike 30 minuta dok se ne formira prepečena korica.
Prijatno sa mojim taljatelama sa slaninom i paradajz sosom u rerni!