Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki Rolat»Rolat sa maskarpone sirom i kompotom od breskvi

Rolat sa maskarpone sirom i kompotom od breskvi

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Rolat sa maskarpone sirom i kompotom od breskvi
Fotografije: Ivelina
1 / 3
26/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Rolat sa breskvama i maskarpone sirom - mekan i veoma ukusan"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 100 g, kristal
  • brašno - 50 g, belo
  • ulje - 60 ml, maslinovo ulje
  • so - 1 prstohvat
  • vanila - 1 kesica ili saše od vanile
  • za nadev
  • maskarpone - 250 grama
  • pavlaka - 250 grama za mućenje, za deserte
  • šećer u prahu - 50 grama
  • kompot - 1 tegla, od breskvi
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite 4 jaja na sobnoj temperaturi u mikser i počnite da ih mutite, dodajte 100 grama kristal šećera, saše od vanile i radite dosta dugo kako bi se dobila nadošla, penušava slamnato žuta smesa.

Dodajte 60 ml ulja ili maslinovog ulja i špatulom 50 grama prosejanog belog brašna, prstohvat soli, pazeći da ne spadne smesa.

Sipajte testo u kvadratnu tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni 10-15 minuta. Kada se ispeče izvadite tepsiju iz rerne, stavite čistu krpu i stavite osnovu. Skinite pergamentni papir koji će se lakše odvojiti.

Još vruće uvijte u rolat i ostavite sa strane pokriveno krpom.

Pavlaku mutite sa 50 grama šećera u prahu, dodajte maskarpone sir, mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Ocedite breskve iz kompota i isecite ih na kockice.

Razvijte patišpanj koru, namažite kremom maskarpone i pospite breskvama iseckanim na kockice.

Stavite u frižider na sat vremena.

Ukrasite po želji komadićima pavlake i kriškicama breskvi u sirup.

Naš rolat sa kremom maskarpone i breskvama je gotov.

Možete da koristite kompot od kajsija za isti recept. Možete da koristite samo maskarpone u receptu tako što ga lagano mutite i dodajete iseckano voće.

Uživajte, do sledećeg recepta!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: