Način pripreme
Stavite 4 jaja na sobnoj temperaturi u mikser i počnite da ih mutite, dodajte 100 grama kristal šećera, saše od vanile i radite dosta dugo kako bi se dobila nadošla, penušava slamnato žuta smesa.
Dodajte 60 ml ulja ili maslinovog ulja i špatulom 50 grama prosejanog belog brašna, prstohvat soli, pazeći da ne spadne smesa.
Sipajte testo u kvadratnu tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni 10-15 minuta. Kada se ispeče izvadite tepsiju iz rerne, stavite čistu krpu i stavite osnovu. Skinite pergamentni papir koji će se lakše odvojiti.
Još vruće uvijte u rolat i ostavite sa strane pokriveno krpom.
Pavlaku mutite sa 50 grama šećera u prahu, dodajte maskarpone sir, mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Ocedite breskve iz kompota i isecite ih na kockice.
Razvijte patišpanj koru, namažite kremom maskarpone i pospite breskvama iseckanim na kockice.
Stavite u frižider na sat vremena.
Ukrasite po želji komadićima pavlake i kriškicama breskvi u sirup.
Naš rolat sa kremom maskarpone i breskvama je gotov.
Možete da koristite kompot od kajsija za isti recept. Možete da koristite samo maskarpone u receptu tako što ga lagano mutite i dodajete iseckano voće.
Uživajte, do sledećeg recepta!